Nieuwbouwappartementen The Hub Osdorpplein opgeleverd - The Hub - Centrum Nieuw West

Appartementen The Hub Osdorpplein opgeleverd

15 juli 2022

De 37 nieuwbouwappartementen van The Hub op het Osdorpplein zijn vandaag op een feestelijke wijze aan de kopers overhandigd. In aanwezigheid van Nabila Bouabbouz (Ambtelijk Opdrachtgever Gebiedsontwikkeling Osdorpplein) werd de entree van The Hub geopend. The Hub is een onderdeel van de gebiedsontwikkeling van MRP op het Osdorpplein.

In aanwezigheid van de nieuwe bewoners werd een dichtregel van dichter Jahan Valianpour onthuld. Tijdens het officiële moment verzorgde Gökhan Aksoy, de eerste Stadsdeel Dichter van Amsterdam Nieuw-West, een voordracht met een ontroerend gedicht over het Osdorpplein, waarin hij de transformatie van het Osdorpplein naar het bruisende kloppende hart van Amsterdam Nieuw-West pakkend wist vast te leggen.

De dichtregel van dichter Jahan Valianpour “Elke buur is een ongelezen boek vol geheimen en mysterie” is door de nieuwe bewoners uitgekozen voor de entree van de appartementen The Hub. MRP en architect Jan Dittmar hebben in overleg met het Huis der Letteren de dichtregel een mooie plek gegeven in de entree. De dichtregel is aangebracht door Atelier Leo Mineur.

Bart Meijer, CEO MRP: “Het is een bijzonder moment dat we nu de eerste 37 appartementen van de tweede gebiedsontwikkeling van MRP op het Osdorpplein kunnen opleveren. Met veel plezier hebben we samengewerkt met de gemeente Amsterdam en alle betrokken partijen. En in het bijzonder het Huis der Letteren, waardoor wij als MRP ook een maatschappelijke bijdrage kunnen geven aan literaire kunst op het Osdorpplein. Wij zien ernaar uit om in het najaar het complete project op te leveren.”

Huis der Letteren, een onmisbare literaire zetel in Amsterdam Nieuw-West, is een literaire stichting en heeft ten doel het schrijven, promoten en het voordragen van gedichten en verhalen te stimuleren.

MRP heeft onder het gebouw Don Bosco in 2020 Parking Nieuw West, de Jumbo en commerciële units gerealiseerd. The Hub is het nieuwste project dat nu gedeeltelijk wordt opgeleverd. In het hart van het complex komen ook het Stadskantoor en het Stadsloket met stadskantoren. Er komen daarnaast voor Woonzorg 16 extra sociale huurwoningen met een nieuwe binnentuin en entree en een gezamenlijke ruimte voor de bewoners. Ook worden in het najaar de 40 vrije sector huurappartementen opgeleverd en horeca en winkels in de plint.

Nabila Bouabbouz (ambtelijk opdrachtgever Gebiedsontwikkeling Osdorpplein): “In Osdorpplein komen diverse werelden bij elkaar. Een mooie balans tussen wonen, werken, recreatie en maatschappelijk en culturele voorzieningen. Er wordt hard gewerkt om stadscentrum Osdorpplein verder te vernieuwen tot een modern en compleet stadshart van Nieuw-West. Dat is hard nodig, want het stadsdeel groeit, vergelijkbaar met een middelgrote stad in Nederland. De laatste jaren kwamen er al 1.400 nieuwe woningen bij in Osdorpplein. De volgende vernieuwingsfase levert nog eens ruim 1.000 nieuwe woningen op.’’

Delen: